Κρέπες κοτόπουλο
Υλικά
Εκτέλεση
Παρασκευή Κρέπας
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, μετά το αραιώνετε σιγά-σιγά με το γάλα. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
2. Βάζετε τον χυλό για τις κρέπες στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Στη συνέχεια λειώνετε ελάχιστο Βιτάμ Culinesse σ΄ ένα τηγάνι αντικολλητικό (TEFFAL) και ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
4. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς την και απ’ τις δύο πλευρές.
5. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει το μείγμα.
6. Έτσι οι κρέπες είναι έτοιμες για να τις γεμίσετε
1. Βράζετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε και ψιλοκόβετε το στήθος του.
2. Έπειτα παρασκευάζετε την μπεσαμέλ ως εξής:
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 150γρ. Βιτάμ Culinesse να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το στήθος του κοτόπουλου, τον μαϊντανό, 150γρ. γραβιέρα, τον ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
3. Κατόπιν γεμίζετε τις κρέπες ως εξής:
Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζετε 1-2 κουταλιές από το παραπάνω μείγμα. Διπλώνετε και τις βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχετε αλείψει με λίγο Βιτάμ Culinesse και την υπόλοιπη γραβιέρα σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου
- 150 γρ. ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις
- 3 ΑΒΓΑ
- 150 γρ. ΓΑΛΑ
- 350 γρ. τριμμένη ΓΡΑΒΙΕΡΑ
- Το στήθος ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ( χωρίς πέτσα και κόκαλα )
- 100 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
- 200 γρ. και 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- 4 φρέσκα ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- 1 ΚΥΒΟ KNORR ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση
Παρασκευή Κρέπας
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, μετά το αραιώνετε σιγά-σιγά με το γάλα. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
2. Βάζετε τον χυλό για τις κρέπες στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Στη συνέχεια λειώνετε ελάχιστο Βιτάμ Culinesse σ΄ ένα τηγάνι αντικολλητικό (TEFFAL) και ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
4. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς την και απ’ τις δύο πλευρές.
5. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει το μείγμα.
6. Έτσι οι κρέπες είναι έτοιμες για να τις γεμίσετε
1. Βράζετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε και ψιλοκόβετε το στήθος του.
2. Έπειτα παρασκευάζετε την μπεσαμέλ ως εξής:
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 150γρ. Βιτάμ Culinesse να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το στήθος του κοτόπουλου, τον μαϊντανό, 150γρ. γραβιέρα, τον ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
3. Κατόπιν γεμίζετε τις κρέπες ως εξής:
Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζετε 1-2 κουταλιές από το παραπάνω μείγμα. Διπλώνετε και τις βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχετε αλείψει με λίγο Βιτάμ Culinesse και την υπόλοιπη γραβιέρα σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου
Πηγή:elais
Δημοσίευση σχολίου