ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Υλικά
- ½ φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
- τριμμένο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ (προαιρετικά)
- 250 γρ. μέτριο ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
- 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ( λιωμένη)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο ΚΡΕΑΣ ( σε μερίδες)
- 250γρ. χυμό ΝΤΟΜΑΤΑΣ PUMMARO
- 2 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ & ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"
- ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε το ΑΛΤΙΣ σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το σκόρδο, το PUMMARO, ½ φλιτζάνι νερό, τους Κύβους Μυρωδικών KNORR, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό περίπου μια ώρα σκεπασμένο.
2.Βάζετε το κρέας σε σκεύος για γιουβέτσι με τη σάλτσα του και αδειάζετε γύρω του το κριθαράκι. Προσθέτετε νερό και σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο. Βάζετε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνετε 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κάνετε συχνό έλεγχο αν χρειάζεται και άλλο νερό για να μη στεγνώσει το φαγητό.
3.Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε, αν θέλετε, με τριμμένο τυρί και δυναμώνετε τη θερμοκρασία 200. Αφήνετε το φαγητό να πάρει χρώμα 15 λεπτά ακόμα.
Πηγή:elais
Δημοσίευση σχολίου